Blog

Diàlegs amb la societat per parlar d’Intel·ligència Artificial, ètica i participació ciutadana al Palau Macaya

  • Un projecte del Centre de Visió per Computador (UAB), finançat per l’Obra Social La Caixa dins de la convocatòria Palau Macaya, pretén obrir un diàleg entre diferents sectors de la societat, administració pública i ciutadania sobre el futur de la Intel·ligència Artificial i la seva regulació.
  • Amb el títol ‘Intel·ligència Artificial, ètica i participació ciutadana’, el projecte explorarà què pot i què no pot fer una màquina en matèria de mobilitat autònoma, xarxes socials, salut connectada, educació i Humanitats Digitals.

Bellaterra, 27 de setembre 2018. El dia 03/10 s’obre el cicle ‘Intel·ligència Artificial, ètica i participació ciutadana’ al Palau Macaya amb un debat a 6 on s’identificaran els reptes de futur d’aquesta tecnologia i com la ciutadania pot decidir sobre la seva regulació a trets generals. Intervindran en aquesta primera els següents ponents:

  • Josep Lladós (Director CVC i professor UAB);
  • Pilar Dellunde (IIIA – CSIC i professora UAB);
  • Ramon López de Màntaras (Director IIIA-CSIC);
  • Núria Espuny (Directora General de Transparència i Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya);
  • Gemma Galdon (CEO i fundadora d’Eticas Consulting);
  • Lluís Alsedà (Director del CRM i professor UAB).

El debat estarà moderat per la Dra. Gema Revuelta (Directora del Centre d’estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la UPF).

La resta de sessions s’estructuraran en cinc eixos molt concrets: Mobilitat autònoma en primer lloc, Xarxes socials i màrqueting en segon lloc; Salut connectada; Educació i món laboral, i Humanitats Digitals com a cinquè eix.

Cada àmbit comptarà amb tres sessions: un seminari on un especialista del Centre de Visió per Computador explicarà què pot i què no pot fer una màquina dins d’aquest àmbit. Seguidament hi haurà una segona sessió de treball de focus group, on els participants podran expressar les seves inquietuds, pors i necessitats.

Finalment,  hi haurà una última sessió de debat, on ponents de diferents àmbits (indústria, administració pública, acadèmia i ètica) discutiran sobre les qüestions que han sorgit als focus groups de cada àmbit.

Es tracta d’un projecte que pretén arribar a extraure les veritables inquietuds dels ciutadans quan es troben amb la informació del potencial real de la tecnologia amb intel·ligència. La intenció és també ajudar a que els ciutadans participants entenguin quin és l’estat actual de cada tecnologia i puguin expressar les seves inquietuds d’acord a dades reals i no a assumpcions, moltes vegades errònies, que poden provenir de la cultura popular o de desinformacions sobre les capacitats reals de les màquines.

El cicle comptarà amb ponents de diferents àmbits a nivell estatal, com ara la Dra. Clara Grima, divulgadora i professora de matemàtiques a la Universidad de Sevilla; la Dra. Mara Balestrini, creadora de la sèrie #Datafutures per a El País, Retina. També hi participarà el Dr. Oriol Torruella, Director del CESICAT, el Sr. Dani Marco, Director de l’estratègia SmartCat o Pilar Conesa, comissària de la Smart City Expo, entre d’altres.

Més informació del projecte: http://iabcn.cvc.uab.es/

Per a inscripcions o dubtes: press@cvc.uab.es

No Comments
Post a Comment