Sr. Coen Antens – Responsable de la Unitat de Suport Tecnològic, Centre de Visió per Computador
Coen Antens va estudiar Informàtica a la Universitat Tecnològica d’Eindhoven a Holanda. Va fer el seu projecte final de carrera al Centre de Recerca de Océ, una empresa holandesa que fabrica fotocopiadores (digitals). Per completar la seva formació, va participar en el Programa «Matemàtiques per a la Indústria» a la mateixa Universitat i per acabar el seu màster va fer una estada de sis mesos en l’Institut Fraunhofer de Matemàtiques per a la Indústria en Kaiserlautern. Després de la Universitat, va començar a treballar en una companyia de Machine Vision, anomenada Beltech, i durant tres anys va proporcionar solucions de visió artificial per a entorns industrials. Després d’aquests anys, va decidir que necessitava un canvi i així va començar a treballar com a Enginyer de Suport a la Recerca en el Centre de Visió per Computador a Barcelona, on té accés a algorismes d’última generació en Visió per Computador i l’objectiu ara és trobar aplicacions a la industria i a la vida quotidiana. Després de treballar diversos anys com a enginyer i programador, ara és el responsable de la Unitat de Suport Tecnològic, on treballa principalment com a gestor de projectes.
Dra. Amparo Alonso Betanzos – presidenta de l’Associació Espanyola d’Intel·ligència Artificial (AEPIA)
Catedràtica d’Universitat (2002) a l’àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial a la Universidad de A Coruña (UCD), on des de 1990 coordina el grup LIDIA (Laboratori d’I+D en Intel·ligència Artificial). Les seves línies de recerca actuals són el desenvolupament de models d’Aprenentatge Màquina Escalables, la Intel·ligència Artificial Confiable i Explicable, entre d’altres. És llicenciada en Químiques, especialitat en Química Industrial (1984) i doctora en Físiques (1988), amb Premi Extraordinari, per la Universitat de Santiago de Compostela. Ha estat Postdoctoral Fellow al Medical College de Georgia, EEUU (1988-90), on va treballar en el desenvolupament de sistemes experts per aplicacions mèdiques. Posteriorment ha treballat tant en el desenvolupament d’aplicacions d’IA en diverses àrees (medi ambient, salut, industria 4.0,…), com en el desenvolupament d’algoritmes d’aprenentatge automàtic. Ha estat Vicedegana i Coordinadora Erasmus (1999-2005), Directora del Departament de Computació (2007-09) i Coordinadora del Máster Universitari en Bioinformàtica per a Ciències de la Salut (2016-17) a la facultat d’Informàtica de la UCD. Va rebre el premi L’Óreal-UNESCO a Women in Science a Espanya (1998), el premi Galicia TIC a la Innovació Digital (2004) el premi Galicia TIC a la Trajectòria professional (2019), el premi Gallegos del Año 2020 i el premi María Wonenburger 2020. És presidenta de l’Associació Espanyola d’Intel·ligència Artificial des de 2013 i membre de la “Reserve List” del High-Level Expert Group on Artificial Intelligence (AI HLG) de la Comissió Europea des de 2018. Ha participat com a membre del Grup de Treball en IA (GTIA) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (MINCIU), que va col·laborar en la redacció de la Estratègia Espanyola d’I+D+I en IA, presentada el 2018.
Sr. Toni Manzano, cofundador i CSO d’Aizon
Cofundador i CSO de l’empresa americana Aizon. Membre del comitè científic de la PDA, liderant diferents grups de recerca en IA aplicada a la indústria farmacèutica. Lidera també l’equip AI in Operations a la Xavier Health University de Cincinnati, la missió del qual és promoure la IA a les ciències de la vida. Col·labora amb diferents universitats en programes de Big Data i IA (ODBS, UAB, Xavier University).
Físic de formació acadèmica, postgrau en Sistemes de Qualitat Industrial i en Investigació Farmacèutica i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement (SIC). Ha escrit nombrosos articles de la seva especialitat i acredita una desena de patents internacionals relacionades amb gestió d’Intel·ligència Artificial i govern de dades en entorns regulats.
Sra. Marta Subirà i Roca, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb l’especialització en Dret Administratiu i Públic de Catalunya. Complementa la seva trajectòria acadèmica amb estudis de postgrau de Comunicació Corporativa i Institucional a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de Gestió Pública a ESADE, i de lideratge en la gestió pública a l’IESE.
Des de gener de 2011 a gener 2016 va ser directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Va ser tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Mobilitat a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2007-2011). Prèviament va ser regidora de Comunicació, Serveis Generals i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Sant Cugat (1999-2007).
Representant del focus group:
Sr. Ramon Espuga, cofundador i CTO d’imotion Analytics
Enginyer superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya. Cofundador i CTO d’imotion Analytics, empresa catalana líder en el sector de la Visió Artificial, especialitzada en dotar d’intel·ligència a qualsevol sistema o senyal de vídeo, transformant-la en dades útils per a la presa de decisions. Ha desenvolupat la seva carrera professional a l’àmbit de consultoria de tecnologies de la informació ocupant càrrecs executius tant a nivell nacional com internacional liderant equips de treball per ajudar a la transformació digital de grans empreses arreu del mon.
Dr. Carlos Sierra – Cap del Departament de Comunicació i Marketing del Centre de Visió per Computador
El Dr. Carlos Sierra és llicenciat en Física per la Universidade de Santiago de Compostela i en Ciències del Mar per la Universidade de Vigo, Doctor en Enginyeria Industrial per la Universidad Politécnica de Madrid i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la Barcelona School of Management – Universitat Pompeu Fabra. Abans de dedicar-se a la comunicació, el Dr. Sierra va ser investigador durant més de 12 anys: va desenvolupar la seva tesis doctoral a l’Institut d’Acústica del CSIC a Madrid, va realitzar estades de recerca a la University of Leeds (Regne Unit) i a la University College of Dublin (Irlanda) i va ser investigador al departament d’Enginyeria Biomèdica de Columbia University a Nova York (EUA) durant cinc anys. A l’àmbit de la comunicació, prèviament a la seva incorporació al CVC, va treballar als departaments de comunicació del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i del Centre de Regulació Genòmica (CRG) a Barcelona, i va ser assessor i documentalista científic al programa de divulgació científica de La 2 de TVE «el Cazador de Cerebros» i a «el Método» de RTVE Lab.