Debat de tancament: Què hem aprés i com hem arribat fins aquí?

18/05/2021 | 18.00 h | ONLINE

 

Sessió de tancament on explorarem els diferents resultats de cada eix i debatrem sobre les mesures que es poden aplicar i com s’estan aplicant en altres parts del món. Una sessió de tancament de cara a empoderar al ciutadà amb eines i reflexions sobre el futur de la tecnologia i el nostre paper com a usuaris.

 

debate_cierre_general
VEURE DEBAT CONCLUSIONS FINALS

Ponents

Dr. Fernando Vilariño – Subdirector del Centre de Visió per Computador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona

El Dr. Fernando Vilariño es el sots-Director del Centre de Visió per Computador i Professor Titular del Departament de Ciències de la Computació de la Universitat Autònoma de Barcelona. És el President de l’European Network of Living Labs (ENoLL) i co-fundador del Library Living Lab de la biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, Sant Cugat del Vallès. El Dr. Vilariño és llicenciat en Física i doctor en Visió per Computador i Intel·ligència Artificial per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dr. Nuria Oliver – Cofundadora i Vicepresidenta d’ELLIS i Científica Principal de Dades a Data-Pop Alliance

Nuria Oliver és comissionada del president del Govern Valencià en l’estratègia d’IA i ciència de dades contra la COVID-19, cofundadora i vicepresidenta d’ELLIS, cofundadora de la Fundació ELLIS Alicante Unit, Chief Data Scientist a Data-Pop Alliance, doctorada en Intel·ligència Artificial pel MIT, membre de l’IIIE, membre de l’ACM, membre de la Reial Acadèmia d’Enginyeria d’Espanya, SIGCHI Academy i Academia Europaea. Té més de 25 anys d’experiència en investigació d’IA centrada en l’ésser humà. Autora de més de 160 articles científics àmpliament citats i més de 40 patents. La seva obra apareix regularment als mitjans de comunicació i ha rebut nombrosos reconeixements, inclosos el Premi Nacional d’Informàtica espanyol (categoria Angela Ruiz Robles), el MIT TR100 (avui TR35), el Young Innovator Award (primer científic espanyol en rebre aquest premi), 2019 Data Scientist of the Year a Europe; 2020 Data Scientist of the Year per ESRI. Recentment ha estat codirectora de ValenciaIA4COVID, l’equip guanyador del 500k XPRIZE Pandemic Response Challenge.

Sr. Michael Donaldson, Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona

Michael Donaldson és comissionat d d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona. És llicenciat en Dret i Màster en Gestió Pública. Ha treballat com a Director de Planificació Estratègica i Serveis Centrals als ajuntaments de Rubí i Gavà. És expert en temes de govern obert i transparència i ha publicat diversos articles i capítols de gestió pública.

Dra. Karina Gibert – Directora del Centre de Recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC)

Catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya – Barcelona Tech (UPC). Llicenciada en grau per la UPC en estadística computacional i Intel·ligència Artificial. Doctorada en Informàtica per la UPC. Postgrau en Docència Universitària. Ha participat en la redacció de l’Estratègia Catalana d’Intel·ligència Artificial (Catalonia.AI). Experta del Senat en Intel·ligència Artificial i Ètica. Directora i cofundadora del Centre de Recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC). Vicepresidenta d’Igualtat i Ètica del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya. Fundadora i presidenta de donesCOEINF, per al seguiment de l’escletxa de gènere en enginyeria informàtica. Fundadora i presidenta de donesIAcat i membre de la comissió Dona i Igualtat de la Intercol·legial. Membre del Consell Assessor de l’Observatori d’Ètica de la IA de Catalunya. Assessora de la Comissió Europea en qüestions d’ètica de la IA.

Dra. Nerea Luis – Enginyera a Sngular i membre dels 100 de COTEC

Nerea Luis és doctora en Ciències de la Computació, Cofundadora de T3chFest i treballa com enginyera d’Intel·ligència Artificial a Sngular on lidera projectes relacionats amb Machine Learning i visió per computador, entre d’altres. És una apassionada de la divulgació, la Intel·ligència Artificial i la robòtica. És Women Techmaker Scholar al 2016 per Google. Al 2108, la Fundació COTEC la va seleccionar com experta en tecnologia, talent i gènere dins de la seva xarxa “Els 100 de COTEC”. Al 2019, va ser guardonada per la Casa Reial amb la condecoració a l’Ordre de Mèrit Civil i ha estat seleccionada dins del Top 100 dones líders a Espanya en la categoria revelació. Al 2020 ha estat inclosa al rànquing de Future Leaders, elaborat per Llorente y Cuenca i als 21 “changemakers” de Forbes.

Moderador:

Dr. Carlos Sierra, Cap del departament de Comunicació i Marketing del Centre de Visió per Computador

El Dr. Carlos Sierra és llicenciat en Física per la Universidade de Santiago de Compostela i en Ciències del Mar per la Universidade de Vigo, Doctor en Enginyeria Industrial per la Universidad Politécnica de Madrid i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la Barcelona School of Management – Universitat Pompeu Fabra. Abans de dedicar-se a la comunicació, el Dr. Sierra va ser investigador durant més de 12 anys: va desenvolupar la seva tesis doctoral a l’Institut d’Acústica del CSIC a Madrid, va realitzar estades de recerca a la University of Leeds (Regne Unit) i a la University College of Dublin (Irlanda) i va ser investigador al departament d’Enginyeria Biomèdica de Columbia University a Nova York (EUA) durant cinc anys. A l’àmbit de la comunicació, prèviament a la seva incorporació al CVC, va treballar als departaments de comunicació del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i del Centre de Regulació Genòmica (CRG) a Barcelona, i va ser assessor i documentalista científic al programa de divulgació científica de La 2 de TVE «el Cazador de Cerebros» i a «el Método» de RTVE Lab.