Dra. Maria Vanrell, investigadora del Centre de Visió per Computador – Universitat Autònoma de Barcelona
Professora associada d’Intel·ligència Artificial al Departament de Ciències de la Computació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Al 1996 va rebre el doctorat a la UAB pel seu treball sobre anàlisi i representació de textures. És investigadora afiliada al Centre de Visió per Computador (CVC), on lidera el grup de recerca Colour in Context, sobre models computacionals de percepció de color. El seu àmbit de recerca es fa des d’un punt de de vista multidisciplinari combinant les tècniques bàsiques de visió per computador amb l’experimentació psicofísica. Actualment coordina el Màster de Visió per Computador de la UAB i imparteix alguns cursos sobre Intel·ligència Artificial. També és membre actiu de l’Associació Espanyola de Reconeixement de Formes i Anàlisi d’Imatges.
Sra. Mayte Hidalgo, responsable d’estratègia i ètica d’IA a everis
Mayte Hidalgo és responsable d’estratègia i ètica de la Intel·ligència Artificial a everis Espanya. Va rebre el Master Science de Database Marketing per la Northwestern University (EEUU). És membre docent d’Intel·ligència Artificial ètica al programa executiu de Big Data & IA del Instituto Empresa, d’IA ètica al Màster de IA de la Universidad de Alcalá de Henares i de Digital Tx al Màster d’Indústria 4.0 també a la Universidad de Alcalá de Henares.
Sr. Daniel Santanach, Coordinador de l’estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (CATALONIA.AI), Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya
En Daniel Santanach és Enginyer Superior de Telecomunicacions, Màster en Comunicacions Mòbils i Màster en Internet de les Coses (IoT) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En Daniel va desenvolupar la seva carrera professional durant més de 8 anys a les multinacionals Siemens i Accenture com a consultor de sistemes d’informació en entorns industrials treballant a Catalunya, Espanya, Itàlia i els Estats Units. L’any 2008 es va incorporar al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya on ha treballat com a responsable de projectes de gestió de documents i arxiu electrònic, d’entorns col·laboratius, de telecomunicacions i de lloc de treball pels diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya. Actualment és membre del Comitè d’Innovació del CTTI (INNOTIC) i coordinador de l’estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (CATALONIA.AI) des de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.
Dr. Carlos Sierra, Cap del Departament de Comunciació i Marketing del Centre de Visió per Computador
El Dr. Carlos Sierra és llicenciat en Física per la Universidade de Santiago de Compostela i en Ciències del Mar per la Universidade de Vigo, Doctor en Enginyeria Industrial per la Universidad Politécnica de Madrid i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la Barcelona School of Management – Universitat Pompeu Fabra. Abans de dedicar-se a la comunicació, el Dr. Sierra va ser investigador durant més de 12 anys: va desenvolupar la seva tesis doctoral a l’Institut d’Acústica del CSIC a Madrid, va realitzar estades de recerca a la University of Leeds (Regne Unit) i a la University College of Dublin (Irlanda) i va ser investigador al departament d’Enginyeria Biomèdica de Columbia University a Nova York (EUA) durant cinc anys. A l’àmbit de la comunicació, prèviament a la seva incorporació al CVC, va treballar als departaments de comunicació del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i del Centre de Regulació Genòmica (CRG) a Barcelona, i va ser assessor i documentalista científic al programa de divulgació científica de La 2 de TVE «el Cazador de Cerebros» i a «el Método» de RTVE Lab.