Mobilitat Autònoma

Seminari i focus group- 22/10/2018, 17.00h – Sales 5 + 6 Palau Macaya

En aquest eix, proposem treballar sobre tres temes, especialment centrats en les decisions del vehicle: (1) com es prendran i en base a qué? (2) Qui estarà al càrrec d’aquestes decisions? Podrà decidir el comprador o els vulnerables? i (3) com decidim qui són els vulnerables en cada cas?

El seminari estarà a càrrec del Dr. Antonio López, professor associat al Departament de Ciències de la Computació de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre fundador del Centre de Visió per Computador (CVC) i és l’investigador principal del grup d’ADAS i Conducció Autònoma des del 2002. Ha col·laborat en nombrosos projectes amb empreses internacionals, especialment del sector automobilístic. És l’investigador principal dels coneguts sistemes CARLA i SYNTHIA.

Inscripció tancada

Debat – 29/10/2018 – Sales 5 + 6 Palau Macaya

18.00h

Ponents

Dr. Antonio M. López – Coordinador de la sessió

El Dr. Antonio M. López és professor associat al Departament de Ciències de la Computació de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre fundador del Centre de Visió per Computador (CVC) i és l’investigador principal del grup d’ADAS i Conducció Autònoma des del 2002. Ha col·laborat en nombrosos projectes amb empreses internacionals, especialment del sector automobilístic. És l’investigador principal dels coneguts sistemes CARLA i SYNTHIA.

Sra. Núria Vallés

La Núria Vallès Peris és llicenciada en Sociologia per la UAB (2000), Màster en Diversitat Cultural i Educació (CIDOB-UdG) i en Història de la Ciència (UB-UAB-UPF) i actualment està realitzant la seva tesi doctoral sobre ètica i robòtica. És investigadora del grup de recerca Barcelona Science and Technolgy Studies Group (STS-b), on treballa com a Tècnica Especialista de Recerca (Departament de Psicologia Social, UAB). També és professora del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Durant els últims 15 anys ha participat en nombroses recerques europees i nacionals sobre ciència i tecnologia des d’una perspectiva sociològica, i darrerament està especialment interessada en els aspectes ètics de la condició posthumana.

Sr. Pere Torres

Pere Torres, llicenciat en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és l’actual Director General de l’Autoritat del Transport Metropolità. Anteriorment, ha sigut Secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Director General de planificació ambiental i Secretari de Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya, Director adjunt de l’Institut Internacional de Governabilitat, Conseller Tècnic de l’Institut Cerdà Fundació Privada i Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.

Sra. Mar Alarcón

Mar Alarcón és fundadora i CEO de SocialCar, la primera plataforma a Espanya de lloguer de vehicles entre particulars. Referent en economia col·laborativa, mobilitat sostenible i legalitat, és llicenciada en Dret, PDD per la IESE i LLM per la University of London i Perking University. Amb experiència legal a Cuatrecasas i emprenedoria social a Grameen Bank. Recolza l’ecosistema emprenedor tecnològic i digital del país com a membre directiu d’ADigital, Barcelona Tech City i Sharing Espanya. Mentora de Startups a Conector i Ship2B.

Sr. José Manuel Barrios

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i postgrau per la Universitat Tecnològica de Lulea (Suècia) sobre els materials i les seves aplicacions industrials. En l’actualitat és Cap del Departament d’Innovació de l’empresa Applus + IDIADA (responsable de la gestió dels projectes d’I+D+I a nivell nacional i internacional), professor de diferents màsters i cursos de postgrau en la UPC, membre del Consell executiu de STA i FISITA, representant d’IDIADA en associacions internacionals com ERTICOEGVIA. És, a més a més, secretari general del grup de treball en Automoció sostenible i mobilitat avançada.

Inscripció tancada