Humanitats Digitals

Seminari i focus group- 11/02/2019 –  17.00h, Sales 5 +6 – Palau Macaya

Inscripció tancada

Debat – 14/02/2019 a les 18.00 – Sala Macaya, Palau Macaya

Ponents:

Dra. Alicia Fornés – Coordinadora de la sessió

La Dra. Alicia Fornés és enginyera informàtica per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i doctora en informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També va completar els estudis de piano al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Va guanyar la distinció de Millor Tesi 2009-2010 atorgat per l’AERFAI (Asociación Española del Reconocimiento de Formas y Análisis de Imágenes) pel seu treball sobre la identificació de l’escriptor de partitures musicals antigues. Al 2017 va rebre el premi IAPR/ICDAR investigadora jove per les seves contribucions en el reconeixement de text manuscrit i gràfics, i pel seu impacte en el camp de les humanitats digitals.

Sr. Ricard Faura

Ricard Faura és defineix com un Tecno-Antropòleg, és el Cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital a la Direcció General de Societat Digital adscrita al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.Llicenciat en Història, amb l’especialitat d’Antropologia Social (Universitat de Barcelona), també és diplomat en Ciències Socials (Universitat de Barcelona) i Professor Col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya.

Dra. Nuria Rodríguez-Ortega

Núria Rodríguez-Ortega és doctora en Història de l’Art i especialista en Humanitats Digitals. Des de 2017 és presidenta de la Societat Internacional d’Humanitats Digitals Hispàniques (HDH). També dirigeix el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Màlaga i el grup d’investigació iArtHis_Lab. La seva línia d’investigació se centra en l’estudi crític de les pràctiques artístic-culturals a la societat post digital; la construcció de nous models de narratives digitals; l’anàlisi de processos socioculturals globals mitjançant metodologies d’anàlisi de dades i el desenvolupament de noves tecnologies computacionals per a la investigació històrico-artística.

Dr. Josep Maria Basart

El Dr. Josep M. Basart és doctor en informàtica i llicenciat en filosofia. Professor titular del Departament d’Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions a l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat investigadora actual es centra en l’ètica de l’enginyeria i la tecnologia, les implicacions socials de les noves tecnologies i l’educació universitària en l’àmbit del desenvolupament sostenible.

Dr. Daniel Gatica

El Dr. Daniel Gatica-Pérez és el director del Grup dedicat a computació social al IDIAP i el EPFL a Suïssa, afiliat a l’Escola d’Enginyeria i el Col·legi d’Humanitats. La seva recerca integra teories I mètodes de computació ubiqua, xarxes socials, machine learning, i ciències socials per comprendre el comportament humà i social del dia a dia per a aplicacions socials.