Educació i món laboral

Seminari i focus group- 14/01/2019 –  17.00h, Sales 5 +6 – Palau Macaya

L’educació superior ha d’estar ben fonamentada, pel que respondrem a les següents qüestions: el nivell d’especialització ha de seguir sent el que és? Com podem apropar les vocacions STEM (ciència, tecnologia, educació i matemàtiques) a les persones i introduir-les a l’aula? Com enfocarem les polítiques educatives cap al món laboral que ve?

Inscripció tancada

Debat – 17/01/2019 a les 18.00 – Sala Macaya, Palau Macaya

Ponents:

Dra. Aura Hernández – Coordinadora de la sessió

La Dra. Aura Hernández és llicenciada en matemàtiques des de 2002 i doctora en Ciències de la Computació des de 2009. Actualment, és membre del Centre de Visió per Computador i professora agregada del Departament de Ciències de la Computació a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca es centra en l’avaluació i anàlisi del comportament humà, que pot ser aplicat a diversos àmbits de recerca. Ha publicat més de 50 treballs en  Journals  i Conferències Internacionals.

Dr. Carles Sierra

El Dr. Carles Sierra és sotsdirector de l’IIIA-CSIC i expert en Intel·ligència Artificial, una àrea on té més de 300 publicacions. Ha sigut investigador principal en projectes europeus i d’un gran projecte de recerca espanyol amb més de 100 investigadors (CONSOLIDER Agreement Technologies). Ha estat president de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA) i ha liderat projectes bilaterals entre el IIIA-CSIC i prestigiosos laboratoris de recerca internacionals.

Sra. Eva Blanco

Eva Blanco és llicenciada en Informació i Turisme i té estudis de Comunicació a l’Empresa per la Universitat de Barcelona. Actualment, és directora de Comunicació i Relacions Públiques d’HP Barcelona. També és membre actiu de les juntes i comissions executives de varies associacions com ara la Fundació Catalunya Cultura, Sant Cugat Empresarial, Clúster Habitat i el Barcelona Centre de Disseny.

Dra. Clara Grima

Clara Grima (Sevilla, 1971) Doctora en Matemàtiques i professora titular del Departament de Matemàtica Aplicada I de la Universitat de Sevilla. Membre del grup d’investigació Matemàtica Discreta i autora, entre altres publicacions científiques, del llibre «Computational Geometry on Surfaces» (Springer, 2001). Va ser una de les col·laboradores habituals en el programa TVE i FECYT de divulgació científica «Órbita Laika«. Actualment, és una de les autores del podcast cultural «Los 3 chanchitos«, col·laboradora en el programa «No es un día cualquiera» de RNE amb la secció «La ciencia clara» i del programa «A vivir que son dos días» de la Cadena SER.

Sr. Daniel Marco 

El Sr. Dani Marco és director de SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya. Enginyer Electrònic per la UPC i Master Business Administration per ESADE. Actualment és director de l’estratègia SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya a on ha desenvolupat altres funcions en els darrers 11 anys com a responsable dels programes digitalització i promoció industrial TIC de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital. Anteriorment va desenvolupar la seva carrera professional en el sector privat desenvolupant diverses responsabilitat en l’àmbit de la consultoria estratègica del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i en projectes de recerca i desenvolupament.

Dra. Digna Couso

Llicenciada en Física i doctora en Ensenyament de les Ciències, és professora del Departament de Didàctica de les Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i dirigeix ​​el Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) des del 2015. Com a docent, ha estat directora general del màster de Formació de Professorat de Secundària de la mateixa universitat i actualment participa en la formació de futurs docents de primària i secundària, així com de professorat en actiu.

Inscripció tancada